So far so good

Imorse var alla gäster på hotellet på bra humör så vi fick sova ut. Runt 10 gick vi till mitt favvoställe Le Pain Quotidien och käkade frukost. Sen besökte vi St Patricks Cathedral innan vi begav oss ut på shoppingäventyr. Blev dock billigt för oss båda då vi båda insåg att vi egentligen inte har någon plats i våra väskor för nya grejer. Men vi får shoppa hemma i DC istället. Vi hittade i alla fall till Chelsea Market som är ett gigantiskt food court. Där fanns mat från världens alla hörn och vi köpte med oss middag att äta senare på kvällen. Nu är vi tillbaka på rummet för att vila fötterna lite. Snart beger vi oss på en promenad till Upper East Side för att sen komma tillbaka för att göra iordning oss för kvällens huvudnummer på Broadway.
 
 

Top of the rock

Första 36 timmarna av mitt och Claras äventyr har nu passerat. Hon kom igår eftermiddags och vi gick direkt till min värdmammas hotell för att äta middag. Det blev en väldigt trevlig kväll med massor av god mat. Vi blev också bjudna till Disneyland i Kalifornien nästa torsdag då min värdmammas kollegas syster jobbar där. 
 
Imorse vaknade vi runt 7 av att en gubbe skrek en massa svordomar (gissar vi) på okänt språk. Han lugnade tillslut ner sig och vi kunde somna om. Sen begav vi oss ut på äventyr längs New Yorks gator. Vi gick en promenad i Central Park, hängde på Times Square, käkade burgare och avslutade kvällen på Top of the Rock och kikade in utsikten. Imorgon ska det regna och blåsa så då blir det shopping och vi avslutar med att gå och se the Lion King på Broadway.
 

Potomac river

Helgen var min sista helg som au pair. Lördagen byggde vi lite mer IKEA skåp och städade undan i nya huset. På söndagen sa jag hej då till Jenna som varit hemma på spring break. Sen begav jag och Charlie oss till Great Falls för att hikea. Vi slog personligt rekord då vi denna gång inte behövde vänta på några eftersläntare. Resten av dagen mötte vi upp med min värdmamma, käkade lunch och gjorde några ärenden. Sent på kvällen började det snöa (igen) och i måndags morse var det ca 2 dm ute och självklart innebar det att skolorna blev inställda. Men lillen älskar snö så det blev mycket lek ute vilken fick tiden att gå. Imorgon är skolorna igång igen och då blir det till att packa ihop resten av mina saker och dubbelchecka att allt är klart inför min och Claras resa som börjar på torsdag.
 

Allting har ett slut

Många av er har frågat när jag kommer hem igen och nu mina kära vänner och familj är slutet nära. Om precis fyra veckor sätter jag min fot på svensk mark igen. Onsdagen den 9:e april lämnar jag USA och på torsdagen 15:35 lokal tid landar jag på Åre Östersund Airport. Eller jag hoppas jag hinner med det planet i alla fall. Ska först mellanlanda i både Reykjavik och Arlanda. Men håll tummarna för att planen är i tid.
 
Veckan som gått har varit en alldeles vanlig jobbvecka. Men skillnanden är att jag hela tiden går och tänker att det här är sista gången jag gör det här. Det är blandande känslor. Visst är det skönt att sluta jobba och inte behöva vara så avsvarsfull hela tiden. Men det här har varit mitt liv de senaste 18 månaderna och det känns så konstigt att det snart är slut. Kommer sakna att leka och gosa med lillen och att umgås med min underbara familjen varje dag. Kommer sakna att brottas med Charlie varje dag, prata skit med Jenna, dansa i bilen med Sarah, köra skiten ur Brian på gymmet och skratta åt skumma människor med min värdmamma.
Jag, nya au pairen Josefine och Perseus som kudde

Sista dagen

Idag var min värdmamma ledig så vi tog tillfället i akt och turistade. Men dagen kunde ha fått börja bättre. Vi vaknar och regnet öser ner. Sen verkade det som att det lunchstället vi hört så mycket gott om och såg fram emot att få prova, hade stängt. Men vi vände på steken och tog spårvagnen till Fisherman's Warf och gick runt och kollade i alla butiker där nere, åt mumsig krabba och njöt av de få solstrålar som hittade fram. Imorgon går planet tillbaks till DC. Känns lite trist att lämna San Fransisco men jag kommer ju tillbaka om bara några veckor. Hemma kommer en ny person att bo med oss. Det är den nya au pairen Josefine från Danmark. Hon och jag kommer att jobba tillsammans i ca två veckor innan det blir dags för mig att påbörja mig resa med Clara.
 
 
 

RSS 2.0